Wiem że forum umarło, wiem że wiele z Was już się pozbyło celic. Ale może ktoś jest mi wstanie pomoc????
Celica 5 1,6 sti 4 lata temu rozebrane przewody hamulcowe zdjety bak paliwa przewody paliwa. Przez kłopoty ze zdrowiem i ciezkie sprawy prywatne Celica przelezala 4 lata nie odpalana nie uzywana.... Wkoncu ogarnalem hamulce , dzis zalozylem bak paliwa i przewody....
Celica odpaliła dosłownie na 5 sekund i zgasła. Juz nie odpali, rozrusznik kreci, akumulator dobry, ale nie odpali za nic mimo wielokrotnych prob.... wlalem az 15L paliwa bo myslalem ze to moze cos przez mala ilosc benzyny. ale nie pomoglo......
mam pytanie bo po 4 latach moze cos poknocilem..... glowny przewod cisnieniowy paliwa jest wkrecany do pompki paliwa, poteem nakladany przewod do pompki paliwa to dobrze rozumiem iz jest powrot paliwa do baku ????? a trzeci przewod 10cm od pompki paliwa idacy do tyłu samochodu i wchodzacy osobno w bak to odpowietrzenie??????
Może zle połaczylem te przewody????? bo po 4 latach moglem cos pomieszac.....
Czy ktoś moze mi pomoc i odpowiedziec na moje pytania????
Jescze jedno pytanie, bo przewód ten cisnieniowy nie wymienialem tylko pomalowalem, i wstylu tam gdzie konczy sie sztywny a zaczyna elastyczny przewod cisnieniowy jest nakretka i przy niej mi delikatnie pojawia sie kropelki paliwa....... czy to moze byc przyczyna nie odpalania silnika?????
Czy odkrecic tą nakretke z przewodu cisnieiowego ealstyczny przewod od sztywnego i tam jest jakas uszczelniajaca podkladka czy cos?????
czy raczej trzeba zmienic caly nowy przewod od filtra paliwa az do baku ????
a jesli trzeba zmienic caly przewod to skad go dostac do Celicy 5gen 1,6?????
raczej juz nie ma takich w sprzedazy a nawet jesli jakis oryginal gdzies jest to az boje sie pytac o cene.......
czy ktos pomoze ?????