AUTODOC pierwszy raz zamawiam od nich, ale mają wszystko, tarcze

do przedlifta na 4 szpilki, linki hamulca postojowego

przewody gumowe elastyczne

INTERCARS tez ma jako jedyny sklep w KRK przedliftowe tarcze hamulcowe.
Piasty sa jakies dziwne, według schematów TOYOTY łozyska w tylnich piastach są wymienne, ja nie wiem jak to jest, ale przy mechaniku wyprasowaywalismy z tylnich piast łozyska i z jednego wyszło normalnie łozysko i da się wprasowac nowe , ale z drugiej strony łozyska obudowa zewnetrzna to PIASTA
teraz ciekawe czy piasty z ktorych da sie wyprasowac łozysko to ORYGINAŁ czy ZAMIENNIK. Czy na odwrot......
Znalazłem stara piaste po dzwonie ktorą wymienialem na strychu i naszczescie tez sie da wyprasowac łozysko. wiec piasty na 4 szpilki śmigaja do tokarza aby sie wypowiedxial czy da sie je obrobic aby były proste, czy jednak nie. Tokarz mówił ze 1/3 milimetra można ściągnąc z kazdej piasty ale nie wiecej aby nie straciła TRWAŁOŚCI.
W tym tygodniu się okaże mam nadzieje ze będzie DOBRZE.
Ale HUBE dziekuje za pomoc i tak jest jak bys jakos miał dostep do NOWYCH piast to z checia bym przytulił
Dane autka to
TOYOTA CELICA 5 gen STI
1991
1.6 4AFE
vin JT164ATJ000073418
jest to przedlift z LIPCA 1991
polifty były chyba od Września produkowane o ile dobrze kojarze, polift miał juz 5 szpilek w kole
ja mam 4
może dlatego jest to już taki cięzki temat.
wiem wiem, niektórzy powiedzą aby wymienić piasty na POLIFTOWE, i w przyszlosci pewnie bedzie trzeba tak zrobić jak już cześci nie bedzie, ale ja chce we wakacje dac na zółte blachy autko i wolałbym juz zostawic w jak najwiekszym ORYGINALE to auto bez przeróbek.