Witam.
Właśnie dołączyłem do grupy.
Wszedłem w posiadanie ST202 i powoli zaczynam ją dopieszczać.
Napotkałem kłopot! Mianowicie.
Przednie markowa rozpórka kielichów Staffa nie pasuje-po jej prawidłowym montażu nie mogę zamknąć maski w swoim GT. A gdy robię to na siłę to wypycha ja na zawiasach około 5mm do góry.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem w swoich GT.
A tak przy okazji. Czy posiadacie u siebie dolną rozpórka z przodu? I jest jakiś warsztat w Gorzowie Wielkopolskim, Zielonej Górze lub Poznaniu specjalizujący się z Celice?
Szukam kogoś pewnego do wykonania modyfikacji.
Za czym od mechaniki potem wizualnie zewnętrznie i wizualnie wewnętrznie.
Najważniejsze żeby dobrze, doskonale się prowadziła.
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Celica VI GT- nie pasuje przednia rozpórka kielichów Staffa?
-
- Nowy użytkownik
- grzegoslav
- Użytkownik
Re: Celica VI GT- nie pasuje przednia rozpórka kielichów Staffa?
Witaj.
Ogólnie ludzie na forum zakładali już te rozpórki i działo.
Jeżeli wszystkie śruby mocujące od półki amortyzatora były popuszczone i pasowało wszystko na otwory to powinno pasować . Oczywiście auto na ziemi równo stojące i nakrętki też dokręcone równo (nie pierw jedna strona na max...)
Może masz jakieś foto.... bo może ktoś tam grzebał?
Skoro wszystko dobrze zrobione to musi być tam jakiś czar
Co do warsztatu to gdzie mieszkasz . Bo jak okolice Gorzowa to polecam u nas warsztat w Krzyżu już parę Celic od nas z spa odjechało xD
Ogólnie ludzie na forum zakładali już te rozpórki i działo.
Jeżeli wszystkie śruby mocujące od półki amortyzatora były popuszczone i pasowało wszystko na otwory to powinno pasować . Oczywiście auto na ziemi równo stojące i nakrętki też dokręcone równo (nie pierw jedna strona na max...)
Może masz jakieś foto.... bo może ktoś tam grzebał?
Skoro wszystko dobrze zrobione to musi być tam jakiś czar
Co do warsztatu to gdzie mieszkasz . Bo jak okolice Gorzowa to polecam u nas warsztat w Krzyżu już parę Celic od nas z spa odjechało xD
-
- Nowy użytkownik
Jestem z Międzychodu.
Krzyż to rzut beretem.
Jak zakładałem to na otwory wchodziła ładnie. Po dokręceniu (już nie pamiętam, ale raczej w miarę równo z odu stron) jest tak jak pisałem :/.
Był zapas miejsca mad silnikiem więc poprosiłem o obniżenie rozpórki. Czekam aż wróci od zmiany od Staffa.
A ten warsztat to poliuretany, jakieś mody sportowe wykona. To Twoja działalność czy zaprzyjaźniona?
Chętnie odwiedzę poproszę adresoze telefon.
Pozdr
Krzyż to rzut beretem.
Jak zakładałem to na otwory wchodziła ładnie. Po dokręceniu (już nie pamiętam, ale raczej w miarę równo z odu stron) jest tak jak pisałem :/.
Był zapas miejsca mad silnikiem więc poprosiłem o obniżenie rozpórki. Czekam aż wróci od zmiany od Staffa.
A ten warsztat to poliuretany, jakieś mody sportowe wykona. To Twoja działalność czy zaprzyjaźniona?
Chętnie odwiedzę poproszę adresoze telefon.
Pozdr
- grzegoslav
- Użytkownik
-
- Nowy użytkownik
Możesz jeszcze raz podać ten adres na priv. Nie otwiera mi się to już
Pozdr
Pozdr
- grzegoslav
- Użytkownik