Forum Celica-Club zostało zaktualizowane. Więcej informacji tutaj.

Jedną z negatywnych konsekwencji aktualizacji jest konieczność ustawienia nowych haseł - w związku z tym należy skorzystać z funkcji przypomnienia hasła.

Czarna GT by groohaa

Roczniki 1994-1999

Moderator: Moderatorzy Projektow

Awatar użytkownika
samiks10
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 96
Rejestracja: 02-08-16, 16:56
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postautor: samiks10 » 30-10-17, 19:24

groohaa1 pisze:No i pompa wspomagania, bo miała poważne problemy z perspiracja. Przeglądnięta, wszystko pomierzone, złożone na nowym zestawie gum, pomalowane.
Obrazek --> Obrazek

Powiedz mi jak wyjąłeś pompę wspomagania, co trzeba było zdemontować żeby ją wyciągnąć? Bo tam kurde mało miejsca jest, a z mojej się leje i chciałbym się za to wziąć :D

Awatar użytkownika
groohaa1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 961
Rejestracja: 31-05-12, 21:41
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: groohaa1 » 30-10-17, 19:32

samiks10 pisze:
groohaa1 pisze:No i pompa wspomagania, bo miała poważne problemy z perspiracja. Przeglądnięta, wszystko pomierzone, złożone na nowym zestawie gum, pomalowane.
Obrazek --> Obrazek

Powiedz mi jak wyjąłeś pompę wspomagania, co trzeba było zdemontować żeby ją wyciągnąć? Bo tam kurde mało miejsca jest, a z mojej się leje i chciałbym się za to wziąć :D

Niestety pojęcia nie mam, bo tego nie robiłem ja tylko mój mechanik.

Awatar użytkownika
GCG
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 320
Rejestracja: 07-04-09, 20:38
Lokalizacja: DARŁOWO

Postautor: GCG » 31-10-17, 00:22

Fajne autko, dobry wybór aku yuasa moja już 5 lat śmiga a auto wcale nie jeździ..
Gregor

Awatar użytkownika
groohaa1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 961
Rejestracja: 31-05-12, 21:41
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: groohaa1 » 20-01-18, 19:00

Ostatnio coś mi nie działał klakson - sprawdzając wszystko zauważyłem, że to chyba nie jest oryginalny klakson, nie?
Obrazek
Swoją drogą - kto zmienia klakson? ori muzyczka się nie podobała?

Ile tam w oryginale EU macie "trąbek", bo patrze w schematach i są 2 - wysoko i niskotonowy. Ale na zdjęciach w necie widze jeden no i z instalacji oryginalnej wystaje tylko jedna wtyczka...
Ostatnio zmieniony 20-01-18, 23:13 przez groohaa1, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
krrizz
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2032
Rejestracja: 07-05-06, 12:40
Lokalizacja: stąd

Postautor: krrizz » 20-01-18, 22:12

Groocha - fotka nie bangla :(

Awatar użytkownika
groohaa1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 961
Rejestracja: 31-05-12, 21:41
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: groohaa1 » 20-01-18, 23:15

krrizz pisze:Groocha - fotka nie bangla :(

teraz powinno byc ok

Awatar użytkownika
Mau5
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 205
Rejestracja: 04-06-14, 22:01
Lokalizacja: Kraków

Postautor: Mau5 » 20-01-18, 23:40

Sa dwa z prawej strony jak ori, mi jak przestal dzialac jeden ton to przeszlifowalem powierzchnie styku z buda i klaksonem (z mysla ze to uziemienie), styki wd40 i dziala

Awatar użytkownika
groohaa1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 961
Rejestracja: 31-05-12, 21:41
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: groohaa1 » 20-01-18, 23:54

Klakson działa - to był tylko bezpiecznik.

Ale chyba nie do końca zrozumiałem:
Sa dwa z prawej strony jak ori


Czyli w ori są też dwa? czy że to moje to jest ori? bo podłączenie na pewno jest poprzerabiane...

Awatar użytkownika
Mau5
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 205
Rejestracja: 04-06-14, 22:01
Lokalizacja: Kraków

Postautor: Mau5 » 21-01-18, 01:37

W oryginale są dwa, jeden przykrecony z przodu pasa po prawej stronie od zamka i na boku (Z pamięci piszę :P )
Oryginalne są płaskie, bez tej plastikowej 'trąbki'

Awatar użytkownika
groohaa1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 961
Rejestracja: 31-05-12, 21:41
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: groohaa1 » 21-01-18, 08:43

Mau5 pisze:jeden przykrecony z przodu pasa po prawej stronie od zamka i na boku

Ok, czyli jeden na miejscu gdzie mam teraz te nieori - wtyczka jedna ori jest
Na boku? Możesz sprecyzować bardziej gdzie/obok czego mniej więcej mam szukać miejsca na niego lub jakiejś luźnej wtyczki?